{date}
Kære

Egentlig har jeg jo lovet, at kun udsende et nyhedsbrev når jeg har noget nyt at fortælle. Men jeg synes der er gået vel rigelig tid siden sidste nyhedsbrev (i januar) og der er kommet flere abonnenter til.

Så for at vise jer alle, at der stadig er liv i hjemmesiden og specielt de nye - udsender jeg hermed et lille nyhedsbrev - med meget få nyheder.

Lad mig da også benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, som har tilmeldt jer nyhedsbrevet.

Nu har jeg prøvet at undgå at offentliggøre nogen former for e-mail adresser på mine hjemmesider (det tiltrækker spam som sukker tiltrækker fluer). Tidligere havde jeg et 'forum' på siden, men det viste sig at være såbart over for hacker angreb.

Men hvis du har nogle spørgsmål, kommentarer eller opskrifter du vil dele er der en kontaktside, men du er også velkommen til at skrive en e-mail til mig på adressen (fjern mellemrum og erstat snabel-a med det magiske tegn) - snapsemesteren (snabel-a) snapseklubben . dk -


Siden sidst: 

Nye drinks:
Morgenthaler Amaretto Sour
Romulan Ale

Begge er pragtfulde drinks. Men jeg er spændt på at høre hvad du synes om Romulan Ale. På billedet er den lidt for mørkeblå, det er justeret i den endelige opskrift. Romulan Ale skal være nærmest radioaktiv, gennemskinnelig lyseblå.

Som Star Trek fan, måtte jeg prøve at finde den helt rigtige opskrift på denne guddommelige og forbudte drik.

Resultatet blev rimeligt (4 glas ud af 5).


Sæson:

Foråret (og Påsken) er på vej og alt ukrudtet skyder op. Men før du går i gang med Round-up, gasbrænder eller skuffejern, så tænk på, at der i noget af ukrudtet gemmer sig gode snapseemner.

Den første jeg tænker på er Mælkebøtte snaps, desværre falder Påsken omkring det tidspunkt, hvor de gule mælkebøtter titter frem - lidt sent at lave en Påskesnaps på dem - den knaldgule farve passer godt til Påskebordet - men du kan jo sætte den over til næste Påske, hvis den holder så længe.

Men der også brændenælder, de begynder at skyde op her i marts måned. Så er der Martsviol.

Der er også Pil og raklerne fra Porse. Slåen begynder at sætte blomster i april måned, som kan bruges til snaps.


Lidt ekstra:

I M. T. Hortulanus bog - 131 kryddersnapse efter gamle opskrifter (Schønberg) - faldt jeg over en interessant 'snaps'

Usque Baugh - Skotsk likør

3,0 g  Enebær
2,0 g  Angelikarod
4,0 g  Bitre Appelsiner (formodentlig pomeransskal - uden sukker!)
10,0 g  Citronskal
1,5 g  Koriander
5,0 g  Bitre mandler
1,5 g  Kanel
1,0 g  Muskatblomme
1,0 g  Muskatnød
4,0 g  Melisse
2,0 g  Violrod
1,5 g  Kalmusrod

Trækker i en flaske vodka/klar snaps i 10 dage og filtreres. Opskriften kalder på likørkrop, som jeg ikke rigtig har fundet en opskrift på. Men jeg formoder, at det er en sødet alkohol (deraf likør). Man kan eventuelt tilsætte 100 gram sukker (og opløse det) til alkoholen. Men jeg besluttede mig for, at den bedste fremgangsmåde nok er, at først udtrække smagen i alkohol og derefter tilsætte sødme.

Man kan lave en sukker sirup af lige dele vand og sukker (evt. bruge Rose's Sugar Cane) og tilsætte til den filtrerede blanding efter smag.

Kalmusrod kan fås i forskellige helsekost butikker. Det er IKKE beregnet til fødevarer iht. levnedsmiddelstyrelsen. Det skyldes et tidligere studie (1969) med rotter, der fik koncentreret kalmus olie og udviklede tumorer (kræft) i den øverste del af tyndtarmen. Men dosis i dette studie svarer til, at en fuldvoksen mand, skulle drikke 10 liter Boonekamp bitter OM DAGEN.

Der er almindeligt kendt, at ALLE stoffer er giftige og giver bivirkninger, men det afhænger af mængden man indtager ind til stoffet er ude af kroppen igen. Så hvis man afholder sig fra, at drikke den koncentrerede kalmusolie og afholder sig fra at drikke 10 liter af ovenstående pr. dag - så tror jeg nok, at man ikke er i farezonen. 10 Liter spiritus på én dag giver nok også lidt større problemer end Kalmusroden.

Smagen skulle være kraftig og minde lidt om Whisky. Usque-beathe betyder på keltisk 'Livets Vand'.


Og så lige den uundgåelige reklame:

Hvis du synes om snapseklubben.dk så fortæl dine venner, bekendte, familie og alle andre om den. Jo flere der kender den jo bedre.

Og mens du er ved det - få dem til at melde sig til nyhedsbrevet.

Ellers er der ikke meget mere, så nu må jeg ud og lave lidt flere spændende kryddersnapse (og drinks).


Med venlig hilsen
Ole Koustrup Hansen

Ændringer af dit abonnement, Klik her .