Sæson:
I sne står urt og busk i skjul, og der er heller ikke så mange planter, bær eller buske ude i naturen her i januar måned. Men man kan da finde tormentilrod og mælkebøtterod nede under sneen. Jeg vil senere lave et par opskrifter på netop disse to.
Men der er jo også en anden kilde - juletræet (jeg burde vist have skrevet dette nyhedsbrev for 2 uger siden). Her er en opskrift fra Brændevinsgrisen af Holger M. Rasmussen & Johannes Larsen (1947) -
Granbitter:
'Juletræets tørrede Graannaale sættes paa Snaaps. Hvis man bruger friske Naale, kommer Bitteren til at smage af Terpentin.'
Det sidste kan jeg genkende, jeg har prøvet det og den smagte aldeles rædselsfuldt. Jeg tror nu heller ikke det er alt for sundt.
Der siges ikke noget om hvor lang tid og mængden af nåle. Jeg vil tro omkring 4 uger trækketid og en god håndfuld nåle. Jeg har en god håndfuld nåle (tørrede) og snapsen - så måske skulle jeg prøve igen?
Hvis jeg laver den, skal jeg nok fortælle om resultatet.
|