{date}
Kære

Godt Nytår (lidt forsinket). Vi må håbe at 2021 bliver et bedre år end 2020, som vi jo nok alle gerne vil glemme så hurtig som muligt.

Så blev det vinter i Danmark, så jeg må hellere sende et nyt nyhedsbrev ud. Sneen faldt flot hvidt - desværre 14 dage forsinket.

Julen er for længst afholdt. Julepynten, træet og nisserne er pakket væk. De fleste har vel også fået eventuel udendørs pynt pillet ned. Dog ikke min nabo - han regner vel med at Julen varer lige til Påske ...

Så derfor kan jeg vel godt tillade mig at udgive en julesnaps på nuværende tidspunkt. Jeg undskylder på forhånd, men jeg skulle lige lave den, lade den trække osv. - men du behøver jo ikke at vente til næste jul med at lave den og smage den.


Siden sidst: 

Som nævnt ovenfor, lykkedes det mig at lave en ny julesnaps 40+ Julesnaps Jeg kalder den 40+ fordi den er en variant af den gode gamle appelsin-kaffe snaps (40 snapsen).

Desuden nåede jeg også at lave en god æblebaseret snaps Æblesnaps II


Sæson:

I sne står urt og busk i skjul, og der er heller ikke så mange planter, bær eller buske ude i naturen her i januar måned. Men man kan da finde tormentilrod og mælkebøtterod nede under sneen. Jeg vil senere lave et par opskrifter på netop disse to.

Men der er jo også en anden kilde - juletræet (jeg burde vist have skrevet dette nyhedsbrev for 2 uger siden). Her er en opskrift fra Brændevinsgrisen af Holger M. Rasmussen & Johannes Larsen (1947) -

Granbitter:

'Juletræets tørrede Graannaale sættes paa Snaaps. Hvis man bruger friske Naale, kommer Bitteren til at smage af Terpentin.'

Det sidste kan jeg genkende, jeg har prøvet det og den smagte aldeles rædselsfuldt. Jeg tror nu heller ikke det er alt for sundt.

Der siges ikke noget om hvor lang tid og mængden af nåle. Jeg vil tro omkring 4 uger trækketid og en god håndfuld nåle. Jeg har en god håndfuld nåle (tørrede) og snapsen - så måske skulle jeg prøve igen?

Hvis jeg laver den, skal jeg nok fortælle om resultatet.


Og så lige den uundgåelige reklame:

Hvis du synes om snapseklubben.dk så fortæl dine venner, bekendte, familie og alle andre om den. Jo flere der kender den jo bedre.

Og mens du er ved det - få dem til at melde sig til nyhedsbrevet.

Ellers er der ikke meget mere, så nu må jeg ud og lave lidt flere spændende kryddersnapse (og drinks).


Med venlig hilsen
Ole Koustrup Hansen

Ændringer af dit abonnement, Klik her .